Antwerpse start-up Hypervault lanceert eerste digitale kluis voor ondernemingen in Europa.

Wachtwoorden… iedereen heeft er, zowel voor eigen als professioneel gebruik. Maar wachtwoorden zijn niet de enige vertrouwelijke informatie waar bedrijven over beschikken. Hypervault maakt hier de brug.

Thierry Dupont: “Er bestaan al oplossingen die zich beperken tot het beveiligen van online wachtwoorden. Onderzoek wijst nochtans uit dat bedrijven veel meer zaken als vertrouwelijk beschouwen dan enkel online wachtwoorden. Denk maar aan documenten of bestanden,  netwerkinformatie, klant- en personeelsgegevens, …”

Gegevens bewaren in de cloud is voor de meeste bedrijven al wel een dagdagelijkse gewoonte. Maar het veilig beheren, bewaren en gebruiken in team is meer dan alleen toegang verschaffen: zit mijn data in de EU, wie heeft er toegang, en is mijn data wel goed beveiligd, wat gebeurt er met onze data als iemand het bedrijf verlaat?

Hypervault ontwikkelde daarom een digitale kluis binnen een wettelijk Europees kader. Want er is een toenemende nood en tendens om zoveel mogelijk (vertrouwelijke) bedrijfsinformatie binnen de Europese Unie onder te brengen.

“Hypervault onderscheidt zich doordat we als eerste een superbeveiligde digitale kluis bieden waarin àlle soorten vertrouwelijke gegevens bewaard en overzichtelijk beheerd kunnen worden“, onderlijnt Glenn Van Croonenborch, ceo van Hypervault.

Hacks en datalekken

Er treden steeds meer hacks en lekken op, op eender welk niveau in de maatschappij. De meeste ervan worden veroorzaakt door het onveilig of onzorgvuldig omgaan met vertrouwelijke bedrijfsgegevens. 

Glenn Van Croonenborch: “Vanuit de overheid wordt enorm ingezet op sensibilisering rond phishing en cyberaanvallen, wat we enorm toejuichen. We zien echter dat vooral de KMO-markt nog wordt afgeschrikt door het technische karakter van IT-security. Hypervault verlaagt die drempel door een uiterst toegankelijk systeem aan te bieden. Onze samenwerking met itsme® zorgt ervoor dat Belgische bedrijven en hun personeel zich kunnen identificeren in een vertrouwde omgeving.

Onze toepassing is reeds enkele maanden onder de radar online. Het feit dat er (wereldwijd) een groeiende bewustwording is over veiligheid van data zorgt ervoor dat we momenteel al klanten hebben in meer dan 20 landen. De subsidies van VLAIO voor ons project tonen ook aan dat de Vlaamse overheid volledig in ons project gelooft en het ook concreet wil steunen.”